CDA Uden< Naar CDA.nl

Statenfractie CDA bezocht Uden en Veghel

 25 september 2007 - Maandagmiddag 24 september om 16.00 uur verzamelden leden van de Provinciale Staten Noord-Brabant (waaronder onze udense statenleden José Moonen en Harm Wolters), en lokale CDA politici zich bij het gemeentehuis van Uden. Zij stapten de bus in voor een toer door Veghel en Uden. Men vertrok eerst naar Veghel waar de infrastructuur op alle vlakken aan bod kwam. Veghel zoekt mogelijkheden om een goede aansluiting te realiseren tussen de A2 en de A50. De wensen om  tot hoogwaardig Openbaar vervoer te komen in combinatie met het reactiveren van het Duits Lijntje.

Daarna werden ze door een delegatie van de Vrije Teugel, ROC de Leygraaf en Stichting Dichterbij ontvangen in de Vrije Teugel. In een half uur werd er een goed verhaal verteld over de samenwerking en de plannen tussen deze 3 partijen. In de toekomst verrijst in het prachtige natuurschoon van Bedaf, een centrum met een zorghotel en een partycentrum met horeca gelegenheid waar recreatieve en culturele activiteiten plaatsvinden. Mensen uit de wijde omgeving kunnen dan tijdens een dagactiviteit, een heerlijk weekend of vakantie van alle faciliteiten genieten die geboden worden. 

De reis werd vervolgd van Uden Noord ( de locatie waar het ziekenhuis moet komen ) naar Het Hemelrijk in Volkel. Onder het genot van een broodje vertelde de voorzitter van de CDA-Uden raadsfractie dhr. Timmers de projectplannen Hemelrijken/Voskuilen. Het recreatieplan heeft meerdere modellen waar volop ruimte gecreëerd wordt voor recreatie. Problemen die we in dit gebied tegen komen zijn het afwikkelen van het verkeer en de intensieve veehouderij die in dit gebied ook plaatsvindt. Dit gaat niet hand in hand en daarom is de samenwerking met de provincie van groot belang.

Om 19.30 begon de vergadering van de statenfractie, hierbij waren de CDA fracties uit Uden en Veghel aanwezig.

Met een hapje en een drankje werd het werkbezoek afgesloten.

 
 

  

 

 
Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top