CDA Uden< Naar CDA.nl

Verhelderend bezoek voor CDA-kamerleden

 
Een delegatie van de Brabantse CDA, Eerste en Tweede Kamerleden, gemeenteraadsleden brachten vrijdag een werkbezoek aan het project Talentencampus en het Hooghuis locatie West in Oss en vliegbasis Volkel. In Fitland in Mill werden vervolgens door lokale politici presentaties gegeven van belangrijke ontwikkelingen ter plaatse. ,,Het is belangrijk om ter plekke te zien wat er speelt en te horen hoe er lokaal over zaken wordt gedacht. Daarmee kunnen we in Den Haag ons beter voorstellen waar het echt over gaat”, aldus Ruud van Heugten, een van de kamerleden.

De delegatie, bestaande uit Sophie van Bijsterveld (Eerste Kamer), Cisca Joldersma, Ruud van Heugten, Elly Blanksma, Raymond Knops, Marléne van Toorenburg en Jan Willem Vogels (allen Tweede kamer) kregen bij de Talentencampus een toelichting op de verbinding tussen Onderwijs, Bedrijfsleven en Overheid. Bij locatie West bezochten ze de afdeling Vorm en Ambacht. ,,Het goede hier was dat er nou eens niet over geld werd gepraat, maar puur over onderwijs en pogingen van verschillende partijen om Vmbo-leerlingen voor het middelbaar beroepsonderwijs vast te houden”, vond Blanksma.

Volkel
Op vliegbasis Volkel zorgde commandant Wido van de Mast voor verheldering. ,,Het is nuttig om van dichtbij te zien dat de techniek van een F16 toch echt wel is verouderd. En om te horen dat vroegere vliegtuigen misschien nog wel meer herrie maakten dan de F16. En dat het hier in Volkel voor de bewoners niet om die herrie gaat, maar om de mogelijkheid om te bouwen. Dat nemen we allemaal mee naar Den Haag”, reageert Knops, die binnen de partij woordvoerder is voor Defensie. In Mill hoorden ze een pleidooi aan van Marius Wijdeven uit Volkel, maar ook de wantrouwende reactie uit Veghel waar ze te maken krijgen met meer vliegtuiglawaai als de JSF er komt.

Health Campus
Het CDA uit Boxmeer kon de kamerleden met trots melden dat de gemeenteraad donderdagavond groen licht gegeven heeft om door te gaan met de ontwikkeling van de Health Campus. Inmiddels beslaat het zorg- leerterrein uit ongeveer 25 hectaren. Eind vorig jaar werd bekend dat hier ook het eerste privaat gefinancierde oncologisch ziekenhuis van Nederland wordt gevestigd. Het Boxmeerse ziekenhuis wordt de hoofdvestiging van een internationale reeks oncologische ziekenhuizen. Hier zullen jaarlijks ongeveer 300 verpleegkundigen worden opgeleid. ,,Niet te geloven hoe hard dat gaat. In december werd het bekend en eind dit jaar krijgen we de bouwvergunning, 2012 is het operationeel. Zo gaat dat in de private sector.”

Bron: kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top