CDA Uden< Naar CDA.nl

Pieter van Geel bezoekt uden


CDA geeft Uden een Burgemeester Schampersplein 


  

Op zaterdagmiddag 27 februari om 15.15 uur zal de fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer Pieter van Geel het burgemeester Schampersplein onthullen tijdens de campagne van de lokale CDA partij. Het plein, gelegen midden in het centrum van Uden, tussen het gemeentehuis van Uden en Theater Markant, zal de naam meekrijgen om voormalig burgemeester Schampers de welverdiende eer te betonen voor zijn gedane werk voor de gemeenschap van Uden. De plek leent zich in het bijzonder voor vernoeming naar Schampers omdat het plein bestuur en cultuur combineert door de verbinding tussen het gemeentehuis en Markant.
 
Burgemeester Schampers was burgemeester gedurende de periode 1964 tot en met 1987 en heeft o.a gezorgd voor een forse economische groei door vele buitenlandse bedrijven naar Uden te halen.
In 2005 werd hij door de Udense gemeenteraad benoemd tot ereburger van de gemeente Uden. Deze in 2004 ingestelde onderscheiding is nog maar één keer uitgereikt. Schampers kreeg de titel vanwege zijn verdiensten voor Uden (en omstreken) op cultureel, bestuurlijk en economisch gebied. Eerder was hij al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
 
Het initiatief van het CDA om deze ereburger voor zijn grote verdiensten voor de Udense gemeenschap een eervolle plek in Uden te geven is al eerder unaniem door de gemeenteraad ondersteund. Het CDA vraagt met dit symbolische gebaar aan het nieuwe college om als eerste activiteit de naam van dit plein te formaliseren conform de wens van de voltallige gemeenteraad.
 
De onthulling van het burgemeester Schampersplein zal met een feestelijke tint plaatsvinden op zaterdag 27 februari omstreeks 15.15u. Het CDA hoopt vele Udenaren die deze burgemeester een warm hart toegedragen hebben te verwelkomen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!
Natuurlijk werkt het CDA aan Uden!


 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top