CDA Uden< Naar CDA.nl

'Hulde aan burgemeester Schampers!'Bron: www.skylinertv.nl 
 
Het officiële voorstel gaat maandag naar de burgemeester, maar het CDA heeft zaterdag 27 feb alvast het ‘Burgemeester Schampersplein’ onthuld. Daarvoor was een politiek kopstuk uit Den Haag naar Uden gekomen. Fractieleider van het CDA, Pieter van Geel, heeft burgemeester Schampers zelfs nog gekend, alleen niet naar hem geluisterd en daar heeft hij spijt van."Burgemeester Schampers was een markant persoon die 20 jaar burgemeester was en een exponent was van een tijd dat de bevolking hard groeide. Er waren grote gezinnen en de landbouw stootte arbeid af. Sommige burgemeesters zagen dat en hebben er met veel ondernemerschap voor gezorgd dat er industrie en werk kwam. Hij was burgemeester in een hele belangrijke periode in Brabant. Zijn betekenis voor Uden mag dan ook niet onderschat worden.”

Herindeling
Pieter van Geel had als provinciebestuurder nog persoonlijk met Gerard Schampers te maken rond 1987. “Hij was toen gevraagd de gemeentelijke herindeling voor te bereiden in Brabant. Dat is nu nóg steeds een omstreden kwestie. Achteraf gezien hebben we spijt van wat er gebeurd is. We hadden zijn adviezen gewoon moeten opvolgen. Wat we gedaan hebben is : ‘ja maar, en het toch weer een tikje anders gedaan. Dit is met de wijsheid van achteraf, hè! We hadden die commissie moeten volgen en dat hadden we ons veel politieke ellende kunnen besparen.”

Pieter ging na de onthulling naar het centrum waar hij vanaf een kist de bezoekers toesprak over de actuele punten van het verkiezingsprogramma van CDA Uden.

De dag werd afgesloten met een kleine lunch bij Frekies

 Bekijk hier alle foto’s >>Bron: kliknieuws.nl

 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top