CDA Uden< Naar CDA.nl

Coalitie VVD-Leefbaar Uden, CDA en PvdA


17 maart 2010

Als het aan informateur René Peerenboom ligt wordt de coalitie van Uden gevormd door VVD-Leefbaar Uden, CDA en PvdA. Dat is het resultaat van de verkennende gesprekken. Deze partijen gaan verder praten over de inhoud van het coalitieprogramma.

In eerste instantie heeft VVD-Leefbaar Uden gepraat met CDA, PvdA èn Jong Uden. “De gesprekken met de vier partijen leidden niet tot een goede en werkbare taakverdeling tussen de partijen. Ons uitgangspunt was om van de huidige 4,5 formatieplaatsen naar 4,0 terug te gaan. Wij vinden dat in tijden van bezuinigingen belangrijk. Bovendien maakt de verkiezingsuitslag dat ook mogelijk. Vandaar dat nu wordt ingestoken op een drie partijen-coalitie”, aldus René Peerenboom.
De samenwerking met CDA als tweede grootste partij van Uden lag voor de hand. Samen zijn VVD-Leefbaar Uden (8 zetels) en CDA (6 zetels) al goed voor een meerderheid in de Gemeenteraad. “Bij de afweging voor de derde partij is gekozen voor het behoud van het sociaal beleid van de afgelopen jaren dat door PvdA-lijsttrekker Sultan Günal is vormgegeven”.
De komende weken wordt het coalitieprogramma verder inhoud gegeven onder leiding van formateur Peter van den Heuvel. Daarna worden de wethouders met bijbehorende portefeuilles bekend gemaakt.

Bron: kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top