CDA Uden< Naar CDA.nl

Het CDA heeft vertrouwen in de coalitieonderhandelingen.

 
Op uitnodiging van de VVD/Leefbaar neemt CDA-Uden deel aan  de coalitieonderhandelingen met twee beoogde wethouders en de gekozen fractievoorzitter.

Nadat  de eerste informatieronde is afgerond zijn VVD/Leefbaar Uden, CDA en Pvd A met elkaar in gesprek om samen een coalitieprogramma op te stellen. John Timmers, Mirjam van den Brand en Dirk Verwijst voeren, namens CDA Uden deze gesprekken de aankomende weken. Zij beogen een kwalitatief en haalbaar coalitieprogramma waarin de inhoud van de verkiezingsprogramma’s van de coalitiepartijen terug te vinden zijn. De Udense burgers hebben gekozen, dat zal dan ook de leidraad moeten zijn voor de  onderhandelingen.

John Timmers (48) is beoogd wethouder, woont in Odiliapeel en in het dagelijks leven werkzaam als specialist ruimtelijke ordening en milieu bij de ZLTO in Tilburg. Hij zit nu 12 jaar in de gemeenteraad waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter en vice-voorzitter van de gemeenteraad.

John geeft aan het beleid van de afgelopen jaren graag voort te zetten. Dat doet ook recht aan de verkiezingsuitslag waar het CDA met één zetel meer weer plaats neemt in de gemeenteraad.

Mirjam van den Brand (36) is de tweede beoogd wethouder, woont in Uden en is werkzaam als docent/trainer Leren&Ontwikkelen, afdeling Personeel en Organisatie Dichterbij te Malden. Daarnaast freelance organisatie-adviseur voor kennis-, innovatiemanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ervan uitgaande dat het CDA een tweede wethouder kan leveren, zal zij, als parttime wethouder aan de slag gaan.  

Samen gaan we het verschil maken en staan we klaar om het werk voort te zetten aldus mevr. van den Brand. Vanuit overtuiging, daadkracht en kennis van zaken voor een waardevol Uden, nu en voor de toekomst

Dirk Verwijst (49) is de komende vier jaar fractievoorzitter van het CDA en woonachtig in Volkel. Dirk is werkzaam als directeur op een basisschool in Nistelrode.


Indien de coalitievorming met VVD/Leefbaar Uden, CDA en Pvd A tot gezamenlijk akkoord zal opleveren zullen Mevr. Mirjam de Groot en Mevr. Ellen Alofs als gemeenteraadslid plaats nemen in de fractie van het CDA.
Dhr. Dirk Verwijst, Piet van de Wilden, Franko van Lankvelt en René Jetten zijn inmiddels als raadslid beëdigd afgelopen donderdagavond in de Udense raadzaal.  
 
We hebben het volle vertrouwen dat we gezamenlijk een goed programma neer kunnen leggen voor natuurlijk U(den).


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top