CDA Uden< Naar CDA.nl

Afscheid Yvonne Schram als wethouder

 
Je moet tegen kritiek kunnen’

"In het politieke circus zie ik jou als de danseres op het slappe koord, laverend tussen college, CDA-fractie, provincie en maatschappelijk middenveld,” zei burgemeester Henk Hellegers over wethouder Yvonne Schram. Zij nam donderdagavond 15 april afscheid en Hellegers, geïnspireerd door circus Renz, merkte op dat er flink aan het slappe koord getrokken is om deze wethouder uit balans te brengen.
Afscheidsspeech Yvonne Schram: door burgemeester.pdf

Afscheidspeech wethouder Uden: door Yvonne Schram.pdf

Schram heeft dat ook wel zo ervaren: “Je moet goed tegen kritiek kunnen om je staande te houden. Vooral de begin periode was heftig maar ik kreeg al snel het gevoel dat ik geaccepteerd werd als wethouder van buiten Uden.”
“Zolang je maar veel zichtbaar bent, maakt het de burgers niet uit of je nou wel of niet hier woont”, heeft Schram ondervonden. Ze is zich gaan hechten aan de gastvrijheid en openheid van de Udenaren. Ze kreeg pittige dossiers over gevoelig liggende onderwerpen en kritiek was dan ook te verwachten. ,”Ik had veel ervaring en kon goed omgaan met de druk die op me lag. Ik was de eerste wethouder van buiten Uden en heb erg hard gewerkt om de gemeente te leren kennen en zaken af te ronden. Maar sommige dingen duren nu eenmaal veel langer. 


 
Daarom vier ik maar de kleine successen.” Ze noemt dezelfde onderwerpen als Hellegers; het behoud van het museum, de actualisering van het plan buitengebied en de inzet van het accommodatieplan. “Jammer is dat ik het hoofdpijndossier Vrije Teugel niet tot een goed einde heb kunnen brengen. Daar wordt nu veel meer volume gebouwd dan stond in het laatste plan dat door de raad is afgekeurd. Het gaat nu volgens de oude bouwvergunning.” Haar eerste taak als loco-burgemeester na het sneuvelen van Azdin Chadli in Afghanistan vond ze heel zwaar. “Maar delen van lief en leed, verschillende klussen tegelijk doen, netwerken en onderhandelen maken het tot een mooi vak.” Schram blijft beschikbaar als wethouder in de regio 

,,Maar ik kan ook iets heel anders gaan doen, zoals promoveren met een onderzoek over de oud-Nederlandse koloniën.” Yvonne Schram is een veelzijdig mens met een volgens burgemeester Hellegers doorzettings- en incasseringsvermogen, gedrevenheid en tomeloze werklust. Omdat ze sporen in Uden heeft nagelaten droeg hij voor haar het gedicht Tekens en Sporen van stadsdichter Maarten van den Elzen voor.

Bron kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top