CDA Uden< Naar CDA.nl

Wethouder Mirjam van den Brand opent Cruyff Court


Uden 3 mei 2010
 
Erik Pieters speelde gisteren in Alkmaar tegen AZ en morgen vertrekt hij met de PSV-selectie naar Brazilië voor een oefentrip. Tussendoor opende PSV-speler Erik Pieters in Uden het Cruyff Court. Hij deed dat samen met voorzitter Carole Thate van Stichting Cruyff Courts en CDA wethouder Mirjam van den Brand.

Het drietal schoot ballen door de PSV-wand, waarmee het doel vrij kwam. Cruyff Courts zijn voetbalveldjes waar de '14 regels van Johan Cruijff' gelden. Carole Thate: "Het gaat onder meer om respect, integratie, teamspirit en verantwoordelijkheid. Maar voorop staat natuurlijk plezier." Mirjam van den Brand wil nog wel meer Cruyff Courts in Uden. "Maar dat schijnt niet mogelijk te zijn." Carol Thate gaf toch nog een beetje hoop. "In principe heeft een plaats als Uden er maar één. Maar er zijn toch nog wel mogelijkheden..."
 
Nederland telt in totaal 110 Cruyff Courts. En er zijn er ook nog eens tien in het buitenland, tot in Marokko toe zelfs. Erik Pieters, de linksback van PSV, wilde nog wel even reageren op de titel van FC Twente. "Ze zijn terecht kampioen. Twente was de meest constante ploeg. Ik vind het heel knap van ze." Vervolgens ging hij gewillig op de foto met de vele aanwezige PSV-fans, terwijl op de middencirkel Nelson de Kock en Rik van Zon, straatvoetballers van de Cruyff Foundation, enkele fraaie demonstraties gaven van kunstjes met de bal. En één-tegen-één wedstrijdjes tegen de kinderen, die stuk voor stuk een 'panna' aan de broek kregen. Ofwel de bal door de benen. Tot slot was er een workshop straatvoetbal.

Bron: kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top