CDA Uden< Naar CDA.nl

Wethouder opent Centrum Jeugd en Gezin

 

In de regio Boekel, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel is het Centrum van Jeugd en Gezin van start gegaan. CDA Wethouder Mirjam van den Brand opende dinsdag 6 juli het CJG inlooppunt in Uden onder de noemer ’CJGgeeftantwoord’. Kinderen, jongeren, ouders en professionals kunnen met al hun vragen over opgroeien en opvoeden terecht op de tijdelijke locatie aan de Markt 147, het voormalige Steunpunt Opvoeding.

Het CJGgeeftantwoord is geen nieuwe organisatie, maar een netwerk van bestaande organisaties uit Boekel, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel die zich met opgroei- of opvoedkwesties bezighouden. De locatie aan de Markt in Uden is tijdelijk totdat het nieuwe inlooppunt aan de Aldentiendstraat 23 haar deuren opent.
Steuntpunt Opvoeding en Speel-o-theek gaan op in CJGgeeftantwoord
Ook het Steunpunt Opvoeding en de Speel-o-theek gaan onderdeel uitmaken van het CJGgeeftantwoord. Het gaat dan vooral om een naamsverandering. Want de dienstverlening van het Steunpunt Opvoeding en de Speel-o-theek blijft hetzelfde en wordt zelfs uitgebreider door de samenwerking met andere partijen.
Het CJGggeeftantwoord beantwoordt vragen van kinderen, jongeren en ouders op een heldere en praktische manier. Ze krijgen laagdrempelige informatie, advies, ondersteuning en hulp op maat. Het CJG geeft dus antwoord op alledaagse vragen waar elke ouder of kind mee kampt, maar er is ook ruimte voor moeilijke vragen. Als de CJG-medewerkers een vraag niet kunnen beantwoorden, of er is andere hulp nodig, verwijzen zij door naar een van de samenwerkende organisaties.
CJGgeeftantwoord is behalve via de inlooppunten ook bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 – 254 00 00 en via e-mail: info@cjggeeftantwoord.nl. Daarnaast geeft het CJG antwoord op vragen over opgroeien en opvoeden via de website www.cjggeeftantwoord.nl
 
Bron kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top