CDA Uden< Naar CDA.nl

Zorgen CDA over drukke Lippstadsingel

 
 Bron: kliknieuws.nl

Sinds de opening van de A50 is de N264, in Uden de Lippstadsingel, de verbindingsweg geworden tussen de A73 en de A50. Volgens Ellen Alofs van het CDA is daardoor de drukte op deze weg sterk toegenomen met vooral vrachtverkeer. Ze vraagt aan burgemeester en wethouders of deze bereid zijn om de geluidshinder die is ontstaan onder de aandacht te brengen bij de provincie. 

 Het college van burgemeester en wethouders stuurt een brief naar de provincie waarin de geluidshinder van de Lippstadtsingel (N264) voor de wijken Uden-Zuid en Zoggel aan de kaak wordt gesteld.

Eerder stelde raadslid Ellen-Alofs-van den Boogaard hier namens het CDA schriftelijke vragen over aan het college. Volgens Alofs is de verkeersdrukte op de Lippstadtsingel flink toegenomen sinds de opening van de A50. "Het is de verbindingsweg tussen de A50 en de A73. Met name het vrachtverkeer is zeer intensief." Alofs vroeg het college vorige maand ook of er op termijn sprake kan zijn van een rondweg om Uden heen, zodat de Lippstadtsingel alleen nog voor lokaal verkeer gebruikt wordt. Die rondweg komt er, volgens het college, in elk geval niet. De provincie heeft wel in de afgelopen periode een verkennend onderzoek naar de N264 uitgevoerd. Hier zijn wel enkele zogeheten ’quick wins’ genoemd om voor de toekomst de veiligheid en doorstroming op de weg te waarborgen. De gemeente Uden spreekt hier over met de provincie. De zorgen van Ellen Alofs over de veiligheid van mensen die direct aan de Lippstadtsingel wonen, worden door het college gedeeld. Er wordt momenteel een extern veiligheid beleidsplan opgesteld. Deze wordt begin 2011 aan de raad voorgelegd.

Bron: kliknieuws.nl

Ellen Alofs – van den Boogaard |Vice-fractievoorzitter
Commissie Publiekszaken (PZ)
Voorzitter Commissie


ellenalofs@cdauden.nl 


 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top