CDA Uden< Naar CDA.nl

Geen 52 open zondagen


Meerderheid raad luistert naar ondernemers

Applaus klonk vanaf de publieke tribune donderdagavond 7 oktober tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Daarop hadden vele ondernemers zich verzameld in afwachting van de discussie over het aanpassen van de verordening winkeltijdenwet. Toen na de stemming bleek dat het initiatiefvoorstel van Jong Uden het niet haalde en daarmee besloten werd dat de winkels niet 52 zondagen per jaar open mogen, reageerden de Udense ondernemers opgelucht.

Toch vond de indiener van het voorstel, Thijs Vonk, dat hij dit juist deed voor die ondernemers. Hij gunt ze de vrijheid om open te gaan wanneer ze willen, ook al zou de een er meer voordeel uit halen dan de andere. Hij kreeg bijval van Robert van de Berg van VVD/Leefbaar Uden. “Uden kan niet stil staan en zal mee moeten met de 24-uurs economie.” Volgens tegenstanders SP, PvdA en CDA hoeft dat laatste helemaal niet.

Zij constateerden dat er niet genoeg draagvlak is omdat de ondernemers zelf verdeeld zijn en namen het op voor de kleinere ondernemer die niet op kan boksen tegen de groten met meer personeel.

Het CDA meende bij monde van Mirjam de Groot dat het geen vrijheid betekent voor de kleine ondernemer, maar juist een aanslag op die vrijheid.

 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top