CDA Uden< Naar CDA.nl

Gerd Leers in Uden

 
Kijk hier naar de fotoreportage
 
Gerd Leers: ‘Immigratie is hartstikke goed’

Gerd Leers liet zich maandag 7 febr. in Uden zien als een CDA-er die zijn idealen nog steeds laat spreken. De Minister voor Immigratie en Asiel moest natuurlijk wel uitleggen waarom hij een Afghaans meisje van 14 het land wil uitzetten.
Waardig, geen kwaad woord over een ander, maar ook een man die liet blijken het af en toe moeilijk te vinden om minister van Immigratie en Asiel te zijn, zo toonde Gerd Leers zich in het politiek café van het CDA. Zijn idealen komen nog steeds op de eerste plaats: “Anders kun je nooit de harten van de mensen bereiken.”
 
De islam is geen probleem vindt Leers. “Ik geloof niet dat je in Uden over de moslims struikelt. Toch houden we ons allemaal met het thema bezig omdat het te maken heeft met hoe je in het leven staat. Als mensen hulp nodig hebben en een beroep op ons doen, zeg ik ‘ja’. Immigratie is helemaal geen vies woord, immigratie is hartstikke goed. Het is belangrijk dat we in onze samenleving nieuwe mensen uitnodigen, maar we verwachten wel dat mensen meedoen aan de samenleving en er een bijdrage aan leveren.”


W aarom minister Leers een meisje van 14 jaar wil terugsturen dat al helemaal ingeburgerd is, legde hij ook uit: “Als iemand binnenkomt die keer op keer, jaar op jaar door de rechter afgewezen wordt, maar iedere keer weer opnieuw een procedure begint en dat vijf keer volhoudt in een periode van 10 jaar, dan moet je ook durven zeggen: nou is het afgelopen. Dit kunnen wij niet hebben en jullie ook niet. Want deze mensen wonen 10 jaar in barakken, aan de onderkant van de samenleving. In die procedures, daar zit de kern van het probleem. De echte asielzoekers zijn snel binnen.” Ministers Leer beloofde snel met een oplossing te komen: “Koop over drie weken maar een krant.”

Bron kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top