CDA Uden< Naar CDA.nl

Wethouder Timmers geëmotioneerd na verzoek om ontslagverlening


Onze wethouder John Timmers heeft donderdag 7 juli aan het begin van de raadsvergadering de raad gevraagd om hem ontslag te verlenen. Geëmotioneerd verklaarde hij dat de situatie binnen het college onwerkbaar en niet meer geloofwaardig was geworden.
lees hier de volledige ontslagbrief

Foto’s kliknieuws.nl
 John Timmers: ‘Onbegrip, emotie en woede’
 

Hij had eigenlijk deze week al vakantie, maar dat heeft John Timmers maar even uitgesteld door de partijpolitieke verwikkelingen waarin hij als wethouder terecht is gekomen en waardoor hij gedwongen was om donderdag zijn ontslag aan de gemeenteraad aan te bieden.

‘Niet geloofwaardig’ en ‘niet werkbaar’, zo noemde John Timmers zijn wethouderschap nadat zijn partij het CDA niet meer verder wilde in de coalitie, maar niemand in de raad juichte. Het functioneren van John Timmers stond ook helemaal niet ter discussie, ook niet bij de oppositie. Ruud Geerders bedankte John Timmers zelfs voor ‘de werkbare samenwerking’ en de SP baalde dat van een echt debat geen sprake meer was.
John Timmers heeft afgelopen nacht ‘met tussenpozen’ geslapen, maar de kater is vrijdagochtend nog groot. “Het is een persoonlijk drama. Onbegrip, emotie, woede, ik heb wel een paar dagen nodig om dat te laten bezinken.”
Formeel blijft John Timmers nog een maand wethouder. “Al zal dat in de praktijk niet veel betekenen en gaat het om zaken overdragen.”

Bron: kliknieuws.nl
 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top