CDA Uden< Naar CDA.nl

Wil van der Kruijs kandidaat-voorzitter CDA Brabant


Wil van der Kruijs is kandidaat-voorzitter van het CDA Brabant. Het Algemeen Bestuur heeft unaniem ingestemd met zijn voordracht op advies van de voltallige selectiecommissie.

De voorzitter van de selectiecommissie, Marcel Wintels, vindt dat met de voordracht van Wil van der Kruijs het CDA Brabant een krachtige voorzitterskandidaat is gevonden. Wintels: “Van der Kruijs heeft veel professionele ervaring.
Zijn grote kwaliteit is goede mensen op de goede plek te krijgen. Juist dat is nu ook nodig in het CDA. De commissie is er van overtuigd dat hij het goede geluid kan laten horen, omdat hij vanuit betrokkenheid en een frisse blik de positie van voorzitter kan gaan invullen. Hij kan de drijvende kracht zijn achter de noodzakelijke vernieuwing en nieuw elan met een eigen Brabants geluid.”

Op de Algemene Ledenvergadering van 19 november bepalen de Brabantse CDA-leden of Van der Kruijs hun nieuwe voorzitter wordt voor de periode van vier jaar.

Wil van der Kruijs

Wil van der Kruijs is geboren in Leende en tegenwoordig woonachtig in Goirle. De 65-jarige Brabander was in 1989 oprichter van Van der Kruijs, partner in executive search. Daarvoor was hij onder meer directeur personeelszaken bij het Ministerie van Landbouw en Visserij en de gemeente Rotterdam. Het zoeken en vinden van de juiste mensen – volgens de commissie Frissen een van de belangrijkste taken van een voorzitter – is dan ook al jarenlang zijn vak. Verder was Van der Kruijs vier jaar lang voorzitter van de Nederlandse Patiënten- en Consumentenfederatie (NPCF) en jarenlang lid van het nationaal bestuur van de Zonnebloem. Ook is hij voorzitter van cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle.

“Ik ben trots op het vertrouwen dat zowel de selectiecommissie als het Algemeen Bestuur in mij hebben uitgesproken. Als ook de leden mij het vertrouwen geven, zal ik mij de komende vier jaren met ziel en zaligheid inzetten voor het CDA. We gaan met het CDA een nieuwe fase in, waar ik mijn kennis en expertise graag volledig voor inzet,” zegt kandidaat-voorzitter Van der Kruijs in een eerste reactie.

Procedure

Nadat de huidige voorzitter Hans Janssen deze zomer zijn vertrek aankondigde, werd de procedure voor zijn opvolging gestart. Alle Brabantse CDA-leden werden in de gelegenheid gesteld zich te kandideren, al dan niet met steun van afdelingen. In de sollicitatieprocedure zijn brieven gewogen en gesprekken gevoerd. De commissie heeft haar opdracht vervolgens afgerond met de voordracht van Wil van der Kruijs aan het Algemeen Bestuur, welke door dit bestuur unaniem is overgenomen.
Het is nu aan de Brabantse CDA-leden, die op 19 november kunnen stemmen over de voordracht. Tot en met 17 november is het nog mogelijk om tegenkandidaten aan te dragen. Op 19 november a.s. bepaalt de Algemene Ledenvergadering of Van der Kruijs vanaf dat moment de nieuwe voorzitter is van het CDA Brabant.


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top