CDA Uden< Naar CDA.nl

Centrum nú aanpakken


“De rol van het plan Hoek Promenade is té prominent in de centrumvisie. De kern van het winkelgebied is dat wat we nú hebben, zonder die hoek. We moeten niet nog eens vijf, zes jaar wachten met investeringen om het winkelcentrum te verbeteren. Begin nu met wat we hebben en ga door met de ontwikkelingen aan de Kerkstraat-Pastoor Spieringsstraat.” Dat advies gaf Ruud Geerders van Gewoon Uden donderdagavond mee aan wethouder Thijs Vonk. Het CDA was het helemaal met hem eens.

Burgemeester en wethouders hebben een concept centrumvisie tot 2016 voorgelegd aan de gemeenteraad. De commissie Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen besprak het stuk donderdagavond. Volgens Vonk is het nodig om gedurfde keuzes te maken om het centrum aantrekkelijk te houden. Daar is het plan Hoek Promenade (vroegere Centrum West) er een van. Het college is vast besloten om 130.000 bezoekers per week te gaan trekken. “Door uitbreiding met belangrijke winkelketens, bereikbaarheid en parkeergelegenheid gaan we dat redden. Dat is onze ambitie en we gaan niet beginnen over tegenslagen. Het is een heel reële visie.”

Wachten
Geerders merkte op dat er al acht jaar over een grote trekker als H&M gesproken wordt, maar die is er nog steeds niet. “Moet de rest van het centrum daar nog langer op wachten?”
Mirjam de Groot van het CDA benadrukte enkele malen met kracht dat het college in moet zetten op het heden. “Investeer bijvoorbeeld nu al in die parkeerkelder onder het Brabantplein. Ondernemers verwachten ook van de gemeente een inspanning om zaken aan te pakken. Daarmee laat u zien dat de gemeente bereid is te investeren. Waarom moeten we wachten totdat onderhand dat plan Hoek Promenade van de grond komt. Wat doen we als dat niet lukt? Dan is er al die tijd niks gebeurd.”

Amendement
Raadslid Wilbèr van den Bosch was zonder commentaar akkoord met de visie. Maar bij de opmerkingen van Geerders en De Groot veerde hij op. “Eigenlijk klinkt dat wel goed. Ik roep beide fracties op om in de raad met een motie of amendement te komen, dan maak ik me sterk om onze fractie daar mee in te laten stemmen.” Ook de PvdA leek het beter zaken tegelijk aan te pakken. Jong Uden bleef erbij, het ’achtje’ afmaken heeft de hoogste prioriteit.
De SP stelde dat de wethouder ‘met zijn hoofd in de wolken loopt’, en vindt het beter een pas op de plaats te maken om eerst bestaande lege plekken in te vullen. Wim Somers vroeg zich af waar het college de financiële middelen vandaan wil halen om Hoek Promenade te ontwikkelen. Vonk wilde niet alles in geld uitdrukken. “Je kunt ook wat bereiken met samenwerking en enthousiasme.”

Bron: kliknieuws.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top