CDA Uden< Naar CDA.nl

Verkeersoverlast Odiliapeel

 
Tijdens de commissievergadering REO van 19 maart jongstleden heeft raadslid Franko van Lankvelt van het CDA een vraag gesteld over de ontstane verkeerssituatie in Odiliapeel en de verkeersonveiligheid die dit met zich meebrengt. De situatie is ontstaan omdat de N264 is afgesloten in de richting van Uden en het verkeer haar weg zoekt door de bebouwde kom van Odiliapeel. De oorzaak van de afsluiting is een lekkage van het riool naast de N264 wat eigendom is van het ministerie van defensie. Van een snelle oplossing lijkt vooralsnog geen sprake.
Wethouder Delhez gaf in zijn antwoord aan alles in het werk te stellen om tot een snelle oplossing te komen. Er zijn verkeersmaatregelen genomen om de verkeersproblemen beheersbaar te maken. Van Lankvelt volgt de situatie namens het CDA op de voet.


Sluizen tegen verkeersoverlast Oudedijk

Op de Oudedijk in Odiliapeel worden tijdelijk vier sluizen geplaatst om verkeersoverlast tegen te gaan. CDA-raadslid Franco van Lankveld klaagde daar over maandagavond in de commissie REO. Omdat de Nieuwedijk is afgesloten vanwege werkzaamheden, gaat er veel ongewenst verkeer nu door het dorp.

Omdat de riolering onder de Nieuwedijk heeft gelekt is er zand onder de weg weggespoeld waardoor die onberijdbaar is geworden. Het riool is eigendom van defensie en de weg van de provincie. Die heeft volgens wethouder Marcel Delhez niet goed gecommuniceerd over de afsluiting. Inmiddels is dat al twee maanden het geval en het verkeer rijdt illegaal over fietspaden en ook in het dorp is het gevaarlijk druk. Volgens Delhez wordt er wel gehandhaafd. Ook wordt druk uitgeoefend op de provincie om vaart te maken met de herstelwerkzaamheden.


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top