CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA Gedeputeerde Van Heugten bezoekt Odiliapeel


Een aantal maanden geleden is begonnen aan de renovatie van een oud riool van defensie wat gelegen is langs de N264 ter hoogte van Odilapeel. De werkzaamheden vorderden langzaam maar gestaag. Echter, begin maart begaf dit oude riool het op enkele plaatsen waardoor het water zand onder de N264 weg spoelde. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie en moest de N264 plotsklaps afgesloten worden. De provincie  stelde een omleidingsroute in maar die werd massaal genegeerd door een  groot aantal autobestuurders, waardoor het dorp Odiliapeel te maken kreeg met een enorme stroom aan autoverkeer. Hierop was en is de doorgaande weg, de Oudedijk, niet berekend. Er ontstonden gevaarlijke situaties.

Reden voor CDA-raadslid Franko van Lankvelt uit Odiliapeel om aan de bel te trekken. Hij stelde een vraag in de commissie REO en in de raadsvergadering in Uden.  In de dagen na de commissievergadering werd  door de gemeente, in overleg met de politie en de dorpsraad, een  omleidingsroute voor het verkeer ingesteld. De situatie was echter  zodanig gevaarlijk dat Franko ook contact opnam met partijgenoot CDA gedeputeerde Van Heugten. In de periode daarna hielden zij elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen. Omdat de afsluiting lang gaat duren en omdat er onrust is in Odiliapeel over de veiligheid, kwam Van Heugten op woensdag 25 april persoonlijk poolshoogte nemen. 
 
Na een informatieve inleiding, verzorgd door de provincie, ging van Heugten kijken naar de  situatie ter plaatse. Er wordt hard gewerkt aan het riool maar de  omstandigheden zijn moeilijk vanwege nabijgelegen gasleiding en stroomkabels. Zonder verdere tegenslagen moeten de werkzaamheden op 9 juni afgerond zijn. Mede dankzij de inzet van CDA-raadslid Franko van Lankvelt is er politiek gewicht gegeven aan de ontstane situatie om tot een spoedige afronding te komen van de werkzaamheden 

De riolering was defect geraakt, waardoor het regenwater vanaf de vliegbasis Volkel niet voldoende afgevoerd kon worden en instortingsgevaar of verzakking van de provinciale weg dreigde.Voor de veiligheid van de weggebruikers heeft provincie als wegbeheerder, in overleg met de gemeente, per 19 maart op de N264 eenrichtingsverkeer in te stellen met een bijbehorende omleidingroute. Defensie als eigenaar van het riool voert de werkzaamheden uit.
Het herstellen van de riolering kost tijd en zorgvuldigheid, omdat de riool 3 meter diep ligt, nabij gasleidingen en dichtbij het asfalt van de weg. Defensie heeft op verzoek van provincie en CDA Uden, de werkzaamheden versneld door dubbele ploegen in te zetten, langer door te werken en in het weekend door te werken. 

Laatste nieuws:De werkzaamheden van Defensie bij vliegbasis Volkel, ter hoogte van de kruising N264 (Volkelseweg) – N277 (Grote Baan), zijn, dankzij de inzet van Franko van Lankvelt en Ruud van Heugten, versneld en daardoor naar verwachting ruim een maand eerder afgerond op 9 juni. De provinciale weg wordt vanaf die dag weer opengesteld voor verkeer. 
 
Klik hier voor het fotoverslag >>


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top