CDA Uden< Naar CDA.nl

Kritiek CDA op proef nachtzaken


René Jetten van het CDA nam het dinsdagavond 8 mei op voor de Udense horeca. De fractie had de proef met de uitbreiding van het aantal nachtzaken en de evaluatie daarvan op de agenda laten zetten van de commissie Algemene Zaken. Voor Jetten een gelegenheid om nog eens zijn onvrede te uiten over de gang van zaken. Hij had kritiek op burgemeester en wethouders, stelde dat zij de horeca gepasseerd hebben en dat zij niet goed omgaan met de gemaakte afspraken.

Wethouder Thijs Vonk en burgemeester Henk Hellegers ontkenden dat stellig en zeiden dat uitgevoerd wordt wat er besloten is. Ook de SP zat nog met veel vragen, vooral over de evaluatie na een jaar. Marian van Bergen wilde bijvoorbeeld weten wat er met de horecajournaals van de politie gedaan wordt. Die worden gedurende de proef wekelijks met de burgemeester doorgesproken. “Die journaals kreeg ik voorheen ook al. Als ergens uit blijkt dat er ingegrepen moet worden, kunnen we dat met elkaar afstemmen. Maar de informatie is vertrouwelijk dus ze kunnen geen basis zijn voor de evaluatie.” Van Bergen liet het daarbij, maar de vraag bleef natuurlijk waar dán de evaluatie op gebaseerd wordt.

Klankbordgroep
Volgens wethouder Thijs Vonk speelt een klankbordgroep met vertegenwoordigers van centrumbewoners, ondernemers en horeca een belangrijke rol. Die komt in juni voor het eerst bij elkaar. “Als dat de frequentie is, dan zijn ze op het eind van de proef twee keer bij elkaar gekomen”, aldus Van Bergen. Vonk beloofde de namen van de leden van de klankbordgroep en de resultaten van de eerste telling van bezoekers beschikbaar te stellen.

Spelregels
Eind vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met een proef om het aantal nachtzaken die tot half vijf open mogen zijn, uit te breiden tot vijf. Ondanks groot bezwaar van de horecavereniging Huvo. Er zijn nu drie nachtzaken en de Huvo heeft met de leden afgesproken dat het wat Udense ondernemers betreft daarbij blijft. Het college wil het uitgaansleven van Uden bruisender maken. Als het bezoekersaantal door de verruiming toeneemt, zou de proef geslaagd zijn. Later zei Vonk dat de sfeer in het centrum bepalend is voor het slagen van de proef en dat de aantallen minder belangrijk waren. “U veranderde de spelregels zonder de horeca erbij te betrekken”, aldus Jetten.
Vonk en Hellegers wilden de discussie niet herhalen. “De afspraken die wij met de horeca vastgelegd hebben in een convenant gaan over veiligheid en hoe daar mee om te gaan. Die veiligheid is gewaarborgd en daarmee komen we onze afspraken na. Dit is iets anders”, aldus Hellegers

Bron: kliknieuws.nl

René Jetten | Raadslid
Commissie Algemene zaken (AZ)
lid
Auditcomité
 

renejetten@cdauden.nl 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top