CDA Uden< Naar CDA.nl

Inwonersaantallen Odiliapeel

 
SCHRIFTELIJKE VRAAG (ART. 38 REGLEMENT VAN ORDE)

 ingekomen op d.d. 21 januari 2013

Inwonersaantallen Odiliapeel
In het Brabants Dagblad van zaterdag 19 januari jl. stond een artikel over de inwonersaantallen van de dorpen in deze regio (zie bijlagen onder). Het aantal inwoners in de gemeente Uden is gestegen. Dat is positief.
Het aantal inwoners in Volkel is ook gestegen maar het aantal inwoners Odiliapeel is gedaald met 43 inwoners tot 1983 inwoners.

Volgens het artikel zijn een aantal mensen vertrokken naar Boekel vanwege een snelle vergunningsverstrekking, welstandsvrije bouwmogelijkheden en een lagere grondprijs.
Op dit moment is de leefbaarheid in Odiliapeel goed. Een verdere daling van het aantal inwoners kan de leefbaarheid wel onder druk kunnen zetten. Dat is ongewenst.

CDA Uden heeft hierover de volgende vragen:
1. Kloppen de gegevens over het aantal inwoners in het artikel van zaterdag 19 januari (titel:’betaalbare grond sleutel tot groei kernen’)?
Indien het antwoord op bovenstaande vraag ’nee’ is, wat zijn dan de juiste cijfers?
2. Is het college, net als het CDA, van mening dat het belangrijk is om de daling van het aantal inwoners in Odiliapeel een halt toe te roepen om de leefbaarheid op minimaal het huidige niveau te waarborgen?
3. Wat kan de gemeente doen op het gebied van vergunningsverstrekking, welstandsvrij bouwen en grondprijs ? Dit zijn de punten waarmee Boekel pretendeert zich te onderscheiden.
4. Wat zijn volgens het college de mogelijkheden om het aantal inwoners in Odiliapeel te laten groeien en daarmee de leefbaarheid te borgen ?

Bijlagen :
 
Bijlage_1a_artikel_bd_inwonersaantallen_regio_uden.pdf 

Bijlage_1b_vervolg_artikel_bd_inwonersaantallen_regio_uden.pdf 
  


< /TD> Franko van Lankvelt |Raadslid
Commissie Ruimtelijke- en Economische Ontwikkeling (REO)

frankovanlankvelt@cdauden.nl

0413-331688

Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top