CDA Uden< Naar CDA.nl

Franko van Lankvelt Lijsttrekker

 


Franko van Lankvelt Lijsttrekker 28 oktober 2013

 

Op 28 oktober 2013 heeft de Algemene Ledenvergadering van het CDA Uden Franko van Lankvelt unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Franko werd na afloop van harte gefeliciteerd door bestuur, fractie en de vele leden die aanwezig waren op deze ALV. 


Motivatiespeech van Franko na zijn verkiezing tot lijsttrekker:

In 2009 ben ik begonnen aan een politiek avontuur. Toen voelde dat in ieder geval zo. Ik had altijd al wel een bepaalde nieuwsgierigheid naar de lokale politiek en vanaf het moment dat Dirk Verwijst mij vroeg om bij het CDA te komen, pakte de politiek me vast. Het werd leuker en leuker.

De afgelopen 4 jaar zijn bewogen politieke jaren geweest: binnen de Udense gemeenteraad en uiteraard ook binnen onze partij.  Waar wij, na de verkiezingen van 2010 door de burgers van Uden zijn gekozen tot de tweede partij van Uden, startten wij  hoopvol in de coalitie.
Inmiddels is wel bekend dat dit in 2011 alsnog heeft geleid tot een zelfgekozen rol in de oppositie. Teleurstellend, want natuurlijk is het CDA in Uden een partij die er waarde aan hecht om haar verantwoordelijkheid te nemen en dat vanuit een bestuurlijke rol wenst te doen. Echter, ook als oppositie partij zijn wij de afgelopen jaren gegroeid en hebben wij ons geluid in Uden laten klinken. Dat heeft tijd en doorzettingsvermogen gekost, maar de fractie, ons team, groeide meer en meer in deze rol.

Echter, als je daadwerkelijk invloed wilt hebben op de richting van onze gemeente dan is besturen en onderdeel zijn van de coalitie een must. En voor 2014 is dat uiteraard onze doelstelling. Besturen vanuit een groot draagvlak onder de Udens bevolking, dus niet de tweede partij van Uden zijn maar de eerste willen worden.

Als je enthousiast en betrokken bent dan kun je mensen raken. De afgelopen jaren heb ik in mijn omgeving gemerkt dat mensen enthousiast raken over de politiek als je er met hen over praat. Vanuit dat enthousiasme heb ik de vraag van het bestuur om de lijsttrekker te worden dan ook volmondig met ’ja’ beantwoord.

Samen met het bestuur, samen met de fractie en samen met jullie, onze leden, ga ik enthousiast de verkiezingscampagne tegemoet. Ik ben dan wel de lijsttrekker, de fractie en het bestuur zijn tot op het bot gemotiveerd, maar wij allen zoals hier aanwezig, moeten het verschil maken. Het is immers vele malen krachtiger als jullie, in je persoonlijke omgeving, positief en enthousiast zijn over het CDA in Uden.

Ik roep jullie graag op om, ieder met zijn of haar eigen inbreng met ons mee te doen.
Als lijsttrekker zal ik namens het CDA voor u de kar trekken en ik hoop dat jullie allemaal op onze kar springen om mee te doen. Dat is hartstikke leuk en de enige wijze waarop wij ons doel gaan bereiken.

Over Franko:
Franko van Lankvelt is woonachtig in Odiliapeel, getrouwd met Brenda en samen hebben ze 2 kinderen, Eva (10) en Joost (9).
Franko is werkzaam als Key Account Manager bij Provimi

Sinds 2010 is hij namens het CDA actief in de gemeenteraad en lid van de commissie REO (Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling). Tevens is Franko lid van de adviesraad Ruimtelijke Ordening en Milieu van de CDA statenfractie van Noord Brabant en van het Agro-Expertisenetwerk van CDA landelijk.Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top