CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA-Uden vraagt helderheid van het college B&W


Afgelopen donderdag ( 7 nov ) , tijdens de begrotingsbesprekingen van de gemeente Uden kwam het gespreksthema Udens College regelmatig boven drijven. CDA-Uden heeft grote problemen met het slecht informeren van de raad. We zijn niet op de hoogte van de inhoudelijke plannen en van de financiĆ«le onderbouwing. Acht miljoen euro schuiven naar een project waar we geen/onvoldoende informatie over hebben, gaat te ver volgens CDA-Uden.

In het amendement wat het CDA ingediend heeft, roepen zij het college van B&W op om met een raadsvoorstel te komen. In het raadsvoorstel komt uitleg over het pakket van eisen en de financiĆ«le onderbouwing. De raad heeft dan nog steeds de mogelijkheid om bij te sturen. 
Amendement CDA Uden nieuwbouw_udens_college.pdf 

Het moeilijke in dit verhaal was dat we deze investering niet uit de begroting wilde halen omdat we daarmee het project minimaal een jaar stilleggen. Door het aannemen van het amendement kan het Udens College verder met het opstellen van een programma van eisen en met het maken van een begroting. Wij verwachten binnen een half jaar meer duidelijkheid over de grote plannen en ontwikkelingen voor het voortgezet onderwijs in Uden.

Dirk Verwijst | Fractievoorzitter
Commissie Algemene zaken (AZ)
Lid Presidium


dirkverwijst@cdauden.nl


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top