CDA Uden< Naar CDA.nl

De toekomst van Odiliapeel staat op het spel!


In Odiliapeel maakt men zich zorgen over de leefbaarheid op de (midden)lange termijn. Veel jongeren trekken weg uit het dorp. Vaak vanwege de hoge (grond)prijzen in onze gemeente. Maar ook doordat er in buurgemeenten als Boekel meer mogelijkheden zijn om een huis te huren, kopen of bouwen.
 
CDA Uden dient hierover een initiatiefvoorstel in en geeft het college opdracht om – in samenspraak met de jongerenraad en dorpsraad in Odiliapeel - een woonbehoefte onderzoek uit te voeren in Odiliapeel en de resultaten van dit onderzoek in het eerste kwartaal van 2014 terug te koppelen aan de gemeenteraad in een ‘Informatie aan de raad‘.
Lees hier het hele initiatiefvoorstel.pdf 

 

< /TD> Franko van Lankvelt |Raadslid
Commissie Ruimtelijke- en Economische Ontwikkeling (REO) 

frankovanlankvelt@cdauden.nl 

0413-331688

De Jongerenraad Odiliapeel (officieel: Stichting JO) heeft ook een brief gestuurd naar de raad hierover.
 
De toekomst van Odiliapeel staat op het spel!

Lees hier de gehele brief incl tekeningen.pdf 

De toekomst van ons dorp Odiliapeel staat op het spel. Ten minste de leefbaarheid van ons dorp in de toekomst staat of valt met de verjonging (vergroening) van ons dorp. Doordat potentiële bouwplannen in Odiliapeel tussen 1990 en heden constant uitgesteld of afgeketst zijn geweest heeft dit gezorgd voor een generatievlucht uit Odiliapeel.

De jongeren die op dat moment op het punt belandden om een eigen woning aan te schaffen hebben beperkte mogelijkheden door alleen een te koop staande woning te kunnen kopen of een evt. beschikbare woning te huren van de woningcorporatie. Er stonden helaas bijna geen woningen te koop in Odiliapeel en er waren al helemaal geen te huur door het geringe huurwoningen aanbod. Daar komt het gegeven bij dat de aankoopsommen van de woningen in Odiliapeel relatief fors geprijsd zijn om door de jong volwassenen aangekocht te kunnen worden.

Lees hier de gehele brief incl tekeningen.pdf   

Lees de reactie tijdens de commissievergadering d.d. 2 dec 2013>> 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top