CDA Uden< Naar CDA.nl

Lambert van Nistelrooij bezocht Udens college
03-06-2014

   

Maandag 10 maart heeft Lambert van Nistelrooij, namens CDA, lid van het europees parlement, een bezoek gebracht aan het Udens college waar hij een interview had op initiatief van een projectklas van het Udens college.

Even was het Udens college het centrum van de EU. Belangrijk om jongeren goed te informeren over de Europese ontwikkelingen", aldus de voormalig aardrijkskunde leraar CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. 
De leerlingen Julian Dietrich, Evi Timmers, Silke Wijdeven en Jonne Wijdeven, zitten op het Udens College sector Havo/Vwo. Zij zitten in een  projectklas, dit project gaat over Europa. Zij moeten hiervoor mensen  interviewen uit de politiek. Het interview werd geopend met een voorbeeld waar Lambert uitvoerig mee bezig is geweest nl: de beltarieven in Europa. In 2015 zullen de tarieven in heel europa niet meer zo veel verschillen geven als op dit moment is. Als je nu terug komt uit een ander land schrik je wel eens van de rekeningen die je van je provider krijgt.
De vragen van de leerlingen varieerden van: "wat doet europa aan de mishandelingen van kinderen" tot "kunnen kinderen straks overal in Europa studeren en krijgen ze daar ook de middelen voor".
Europa is sterk voor kennisvergroting en met name opleidingen worden daarin zeker meegenomen. Europa bevordert de uitwisseling van studenten en faciliteerd daar ook in. alsud Lambert

Voorafgaand aan het interview had Lambert een gesprek hebben met de directeur Wiel Sporken en voorzitter van de sectordirectie HAVO-VWO, Hans Olsthoorn. In dit gesprek werd door Lambert de toezegging gedaan om de internationaliseringprojecten van het Udens college kenbaar te maken in Brussel en nodigt Hans dan ook uit om met de verantwoordelijke commissie in Brussel in gesprek te komen.
 terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top