CDA Uden< Naar CDA.nl

Geslaagde veiligheidsactie door CDA Uden
13-03-2014

   

CDA Uden voor een veilige verkeersomgeving, met verkeersveiligheidsactie en politiek cafĂ©

Woensdag 12 maart heeft Het CDA Uden In het kader van verkeersveiligheid een verkeersveiligheidsactie gehouden.

Mirjam de Groot: "Het vraagt een gezamenlijke inspanning van de gemeente, provincie en inwoners om Uden verkeersveiliger te maken. ”Wij komen wel op straat, maar hoe het verkeer op bepaalde locaties in de alledaagse praktijk functioneert, weten de mensen die er gebruik van maken het best.” Daarom hebben wij samen met de buurtbewoners deze verkeersveiligheidsactie uitgevoerd. Samen kunnen we meer!

De actie bestond eruit door ter plekke met een lasergun de snelheid te meten om op die manier aandacht te vragen voor de onveilige verkeerssituaties. Dit werd gedaan samen  met Sander de Rouwe, CDA 2e kamerlid en woordvoerder voor mobiliteit, infrastructuur en het ov.

De acties vonden plaats in Uden op de Klarinetstraat ter hoogte van het Muzerijk ( samen met Lambert van der Ven directeur b.s. Het Speleon , die ook een petitie heeft aangeboden aan B&W mbt de veiligheid rondom de school. 130628 Petitie veiligheid fietsers.pdf

Klik hier voor meer foto's

Op de Loopkantstraat ter hoogte van het Multicenter ( samen met Mirte Romanillos: Jongerenregisseur bij MC ).

Klik hier voor meer foto's

In Volkel aan de Brabantstraat en de Zeelandsedijk ( samen met namens de Dorpsraad Volkel Riny Verwegen)

Klik hier voor meer foto's

En in Odiliapeel ter hoogte van de Oudedijk. ( samen met namens Dorpsraad Odiliapeel Leo Rooijmans )

Klik hier voor meer foto's

De actie bestond eruit door ter plekke met een lasergun de snelheid te meten om op die manier aandacht te vragen voor de onveilige verkeerssituaties. Dit werd gedaan samen  met Sander de Rouwe, CDA 2e kamerlid en woordvoerder voor mobiliteit, infrastructuur en het ov.

Om sommige plekken werden snelheden gemeten van meer dan 80 km per uur. Met name bij het Multi-Center op de loopkantstraat was dit schrikken, zeker als je weet dat er op die woensdagmiddag 150 kinderen aanwezig waren. Het CDA pleit dan ook om hier op zeer korte termijn actie te ondernemen, door hier verkeersremmende maatregelen te nemen. Ook op de andere plekken is het noodzakelijk om te bekijken wat aan de snelheid kan worden gedaan. Verkeerskundige maartregelen en ook vaker op snelheid controleren.

Dat was ook de tendens die te merken was op de aansluitende avond in het CDA Huis., waar samen met Sander de Rouwe, gedeputeerde Ruud van Heugten (portefeuillehouder Mobiliteit van de provincie Noord Brabant). en Rian Snijder (Presentatie over Regionaal Verkeersmodel ) de actie werd besproken werd en waar ong. 30 belangstellenden aanwezig waren. Hier werd ook uitvoerig stilgestaan bij de ontwikkeling van de rotonde oude dijk en de nieuwe afslag voor Kroefterug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top