CDA Uden< Naar CDA.nl

‘Huidig beleid is etalagepolitiek’
16-03-2014

   

Het was wel even wennen voor CDA Uden, toen het in 2011 uit de coalitie stapte. ";CDA is in Uden een echte bestuurderspartij";, stelt lijsttrekker Franko van Lankvelt (44). "Het was speciaal om in de oppositie te zitten, maar als het aan mij ligt, zitten we de komende periode weer in het college."

Toen één van de twee wethouders van CDA Uden zich drie jaar geleden terugtrok, wilde de partij deze vrijgekomen post opnieuw invullen. Van Lankvelt: “De andere partijen in de coalitie vonden dat niet nodig. Maar wij vonden dat we recht hadden op die plek. We werden het niet eens en de positie van onze andere wethouder werd daardoor onhoudbaar.” Volgens de lijsttrekker had de partij even de tijd nodig om te zoeken naar hun nieuwe rol, in de oppositie. Achteraf kijkt hij tevreden terug naar deze periode, maar het liefst ziet hij CDA Uden in de coalitie. 
Van Lankvelt is niet tevreden over het huidige college en noemt het ‘etalagepolitiek’. “Ze hebben heel veel gedaan aan prestigieuze grote projecten, zoals V&D, H&M, Van der Valk en het ziekenhuis, maar in onze ogen zijn ze vergeten te luisteren naar wat de mensen echt willen.” Volgens het CDA moet de politiek een stuk dichter bij de mensen gebracht worden. “We hebben de afgelopen vier jaar heel veel tijd geïnvesteerd in het ontvangen en bezoeken van mensen en verenigingen. Wij luisteren wél naar de bevolking.”    

Betrokkenheid
Het gevoel van vertrouwd en dichtbij, dat moet weer terugkomen, vindt de lijsttrekker. “Hiermee doel ik onder andere op de klantvriendelijkheid van de gemeente. Die kan veel beter op dit moment. De mensen worden niet goed genoeg geholpen.” Andere speerpunten van de partij zijn een betere ondersteuning van bedrijven voor meer banen en het aanpakken van de verkeersveiligheid in Uden.
Over het aantal zetels dat Van Lankvelt hoopt te behalen is hij duidelijk. “Wat er op 19 maart ook gebeurt, het wordt een beloning voor wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Voor de tijd en energie die we gestopt hebben in het luisteren naar mensen.” De lijsttrekker hoopt te groeien van 6 naar 7 zetels. 

 

bron: kliknieuws

terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top