CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA Uden besluit niet deel te nemen aan coalitie besprekingen.
04-11-2014

   

Uden, 11-04-2014,

Het CDA heeft vandaag besloten op dit moment niet deel te nemen aan de nieuwe ronde coalitie onderhandelingen in Uden. Het CDA heeft principiƫle bezwaren tegen de samenstelling van de voorgestelde coalitie. Het CDA was woensdag door VVD Leefbaar Uden uitgenodigd om samen met Jong Uden, Gewoon Uden en de PvdA mee te praten over de vorming van een nieuwe coalitie en daarbinnen een wethouderspost in te vullen.

Na goed en intensief overleg tussen fractie en bestuur op woensdagavond heeft het CDA op donderdag de voorzitter van VVD Leefbaar Uden Peter van den Heuvel laten weten dat het CDA bereid is verder te praten over een coalitie met VVD Leefbaar Uden, Jong Uden en Gewoon Uden.

Afweging CDA Uden

Voorzitter Rached Dekker: “Bij de verkiezingen hebben de 3 partijen van de oude coalitie hun beleid tot inzet van de verkiezingen gemaakt. De oude coalitie is haar meerderheid ruim kwijtgeraakt. Het geeft dan geen pas om die oude coalitie simpelweg op te vullen met nieuwe partijen en op de oude manier door te gaan. Een voortzetting van hetzelfde college doet geen recht aan de verkiezingsuitslag.

Het CDA is bereid verder te praten over nieuw beleid in een coalitie met  zowel de twee winnaars Jong Uden en Gewoon Uden als verliezer VVD Leefbaar Uden die een wethouderspost inlevert. In dat geval zou de nieuwe coalitie voor de helft uit nieuwe partijen bestaan. Het CDA doet daarmee overigens nadrukkelijk geen uitspraken over de kwaliteit van personen en/of een partij.”

Het CDA wenst de resterende partijen veel wijsheid toe bij de coalitievorming.

Lees hier het interview met onze voorzitter Rached Dekker in het Brabants dagblad
   terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top