CDA Uden< Naar CDA.nl

'CDA kan het kiezers niet uitleggen'
14-04-2014

   

Met de oproep van het CDA om op gelijkwaardige basis met vier partijen verder te spreken en onze deelname aan de coalitieonderhandeling in deze samenstelling te beĆ«indigen, hadden we verwacht de overgebleven partijen een duidelijk signaal tot heroverweging te geven. Helaas grijpen ze deze mogelijkheid niet aan om de maatschappelijke onrust in Uden te beëindigen", zegt CDA-voorzitter Rached Dekker in een reactie.

Hij hoopte dat VVD/Leefbaar Uden, Jong Uden, PvdA en Gewoon Uden een goed georganiseerde informatieronde op zouden zetten met als doel een stabiele meerderheidscoalitie te smeden. "Nu blijft deze in wanhoop gecreëerde meerderheid in stand, waarin zelfs één raadszetel voldoende is om een wethouder te mogen leveren. Het CDA kan de kiezer in Uden niet uitleggen waarom de drie partijen een ruime meerderheidscoalitie geen kans willen geven. Gelukkig is dit ook niet aan ons, maar aan de vier overgebleven partijen. Met name voor Gewoon Uden zal het niet eenvoudig zijn om haar kiezers uit te leggen waarom zij het huidige college aan een meerderheid helpt. Bij de verkiezingen lag in Uden de opkomst ruim boven het landelijk gemiddelde. Nu vragen Udenaren zich hardop af of stemmen nog wel zinvol is in Uden. Dat zou iedere politieke partij zich aan moeten trekken", stelt Dekker. 
Zaterdag maakte VVD/Leefbaar Uden bekend door te gaan met de coalitiebesprekingen, ook al is het een coalitie met de kleinst mogelijke meerderheid nu het CDA niet meedoet. De SP is vooralsnog als grootste partij uitgeschakeld.

bron: kliknieuws.nl

terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top