CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA Uden kiest voor Brabantse kandidaat
05-04-2014

   

Voor Nederland, in Europa.
  De keuze voor of tegen Europa is onzin. Als klein land hebben we juist nu sterke partners nodig om op het wereldtoneel een rol van betekenis te spelen. Daarom kiest het CDA zelfbewust en met gezond verstand Voor Nederland, in Europa! We maken ons sterk voor een goed functionerend Europa, zonder de Nederlandse belangen uit het oog te verliezen. Voor onze banen, voor onze economie en onze veiligheid. www.cda.nl/ik-stem-cda

Onze Regio kan Europese steun nog steeds goed gebruiken. 

Op 22 mei worden in Nederland de Europese Verkiezingen gehouden. De campagne is gestart en inmiddels verschijnen de posters met kandidaten op de verkiezingsborden. CDA Uden kiest voor een Brabantse kandidaat, Lambert van Nistelrooij uit Diessen. Hij staat op plaats 7 van de CDA lijst en wil met zijn campagne voldoende voorkeurstemmen verzamelen om te worden gekozen. Brabant breed wordt hij daarbij gesteund, ook door CDA Uden.

De keuze voor Lambert van Nistelrooij is niet verwonderlijk. Afgelopen jaren heeft hij ondanks zijn werkzaamheden in Brussel en Straatsburg toch een goede band weten te behouden met Brabant. Om zich op de hoogte te stellen gaat de heer Van Nistelrooij regelmatig in gesprek met mensen, die hem benaderen met hun problemen of ideeën. Dit geldt in het bijzonder ook voor ouderen en hun vertegenwoordigers. Als oud-gedeputeerde heeft hij door zijn initiatieven als Oudenproef en Vitaal Grijs nog steeds een breed netwerk. Ook de komende jaren wil hij graag in Brussel aandacht blijven vragen voor nieuwe ontwikkelingen, die bijdragen aan een betere zelfredzaamheid van ouderen.

Ook de ondernemers en Lambert weten elkaar te vinden. Regelmatig is de europarlementariër te gast bij bijeenkomsten in Brabant. Het is daarom ook de aanpak in deze provincie, die hij heeft gebruikt om een discussie in Europa op gang te brengen. En met succes. Als hoofdonderhandelaar namens het Europees Parlement heeft hij de ministers van alle EU-lidstaten weten te overtuigen, dat het anders kan. Met ingang van 2014 draait het nu ook in Europa om drie kernwoorden: slimmer, groener en banen. Van Nistelrooij: “Alleen met een maakindustrie die innovatief en duurzaam produceert en investeert in mensen, kunnen we onze boterham smeren. Brabant geeft daarin voor Europa het goede voorbeeld.”

Door de keuze voor de Brabantse kandidaat Lambert van Nistelrooij hoopt CDA Uden ook in de komende vijf jaar een toegankelijke vertegenwoordiger in Brussel te hebben. De regio kan immers nog steeds de financiële steun uit Europa goed gebruiken. Dit geldt vooral voor grote projecten, die steeds vaker via samenwerking met regio’s in andere Europese landen tot stand komen.

De borden zijn geplaatst

  

  

  

 terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top