CDA Uden< Naar CDA.nl

Oud-raadslid Joke de Lange overleden.
25-07-2014

   

Oud-raadslid Joke de Lange Methöffer is op vrijdag 25 juli plotseling overleden. De voormalig politica werd donderdag opgenomen in ziekenhuis Bernhoven. Ze is 80 jaar geworden.
 CDA Uden wenst familie, vrienden, kenissen en VVD/Leefbaar-Uden veel sterkte met dit verlies.

Haar overlijden komt erg onverwacht. Dat meldt burgemeester Henk Hellegers per mail aan de raadsleden van de gemeente Uden. "Voor veel mensen, waarvoor Joke zich inzette, zal haar overlijden een gemis zijn. Maar dat geldt natuurlijk bovenal voor haar kinderen en kleinkinderen", laat Hellegers weten. "Frappant is dat ik haar drie dagen geleden nog telefonisch sprak, omdat ze bij mij een probleemgeval aankaartte. Ze gaf toen nog aan dat het goed met haar ging, maar dat ze haar werk in de gemeenteraad wel erg miste!" 

Joke de Lange was raadslid voor VVD/Leefbaar Uden. Bij de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad wist ze geen zetel meer te bemachtigen. In april kreeg Joke de Lange tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau. Na 32 jaar raadslidmaatschap was dit lintje haar van harte gegund.
Ook oud-collega’s uit de gemeenteraad van Uden reageren geschokt op het plotselinge overlijden van de oud-nestor in de gemeenteraad van Uden. Vooral haar inzet als ‘beschermengel’ voor de kwetsbare mens wordt alom gememoreerd. 
Joke de Lange streed 31 jaar voor een sociaal beleid. Met verkiezingen werd ze steevast met honderden voorkeurstemmen gekozen. Ze kwam indertijd in de raad via de lokale partij Kerngroep Nooijen. Die veranderde van naam in Kerngroep '90 en vervolgens Leefbaar Uden. Sinds 2010 is dat VVD-Leefbaar Uden. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart was Joke weer op een verkiesbare plaats gezet. Het stelde haar teleur dat ze toen niet meer genoeg voorkeurstemmen kreeg.

bron: kliknieuws.nl

terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top