CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA Brabant presenteert kandidatenlijst PS-verkiezingen 2015
22-09-2014

   

Marianne van der Sloot voorgedragen als lijsttrekker.

 Het bestuur van het CDA Brabant heeft vandaag de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen bekend gemaakt en de Bossche Marianne van der Sloot (32) voorgedragen als lijsttrekker. Ons raadslid Ellen Alofs staat op plaats 17. Hiermee volgt het bestuur unaniem het advies van de selectiecommissie, die de opdracht had gekregen op zoek te gaan naar een lijsttrekker die 'in alles uitstraalt waar Brabant en het CDA voor staan'.

De 32-jarige Marianne van der Sloot, samen met haar partner woonachtig in Den Bosch, is in het dagelijks leven werkzaam bij zorgverzekeraar VGZ en voorzitter van de Ledenvereniging van de KRO. Voor het CDA Den Bosch staat ze bovendien als tweede op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen later dit jaar.

CDA Brabant-voorzitter Wil van der Kruijs over Marianne van der Sloot:

"Marianne is dé verpersoonlijking van het CDA in Brabant. Ze maakt zich dag in dag uit sterk voor onze Brabantse waarden, heeft in Den Bosch o.a. het thema 'eenzaamheid' op de kaart gezet en kent, als geboren Boxtelse uit een écht CDA-gezin, zowel stad als platteland. Marianne is een boegbeeld van een nieuwe generatie CDA'ers, en haar gedrevenheid en enthousiasme zijn precies datgene wat het CDA nodig heeft!"

Nummer twee op de kandidatenlijst is Ton Braspenning, melkveehouder en CDA-politicus in de gemeente Alphen-Chaam. Huidig gedeputeerde Brigite van Haaften en Statenlid René Kuijken staan respectievelijk op plek drie en vier. Eveneens hoog op de lijst staat de twintigjarige Marcel Deryckere uit Tilburg, student en bestuurslid van het CDJA. Hij staat op plek zes.

Op de kandidatenlijst staan, onverkiesbaar, ook verschillende bekende, Brabantse 'lijstduwers', zoals Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en (oud-)wethouders uit diverse Brabantse gemeenten. Provinciaal voorzitter Wil van der Kruijs: "Ik ben blij dat veel prominente Brabanders en partijleden zich als lijstduwer aan de kandidatenlijst hebben willen verbinden. Zij willen niet in de Staten, maar willen wél hun steun uitspreken aan de kandidaten die het nu moeten gaan doen".

Elly Blanksma, voorzitter van de selectiecommissie, over de kandidatenlijst:

"De selectiecommissie heeft met veel kandidaten gesproken. Conform onze opdracht hebben we een kandidatenlijst samengesteld die recht doet aan alles waar Brabant voor staat. Kwaliteit, ervaring en nieuw talent, mannen en vrouwen, spreiding over de provincie, stad en platteland. Een team met ambitie en visie. Met een inspirerende lijsttrekker waar het CDA de komende vier het verschil mee kan maken. Het CDA, maar zeker Brabant kan trots zijn op deze lijst!"

Marianne van der Sloot over haar voordracht en over de kandidatenlijst:

"Het is een voorrecht om te zijn voorgedragen als lijsttrekker in onze provincie en zo'n sterke lijst te mogen aanvoeren, die vernieuwing én ervaring uitstraalt. Een écht Brabantse lijst, waarin iedere Brabander zich kan herkennen. Samen met de andere kandidaten, CDA'ers in hart en nieren, kijk ik uit naar de campagne. We gaan voor een gouden verkiezingsresultaat op 18 maart. Ik heb er heel veel zin in!"

De kandidatenlijst, die in totaal vijftig namen telt, wordt nu voorgelegd aan de 67 lokale CDA-afdelingen in Brabant en moet op 29 november door de algemene ledenvergadering van het CDA Brabant worden bekrachtigd.

kandidatenlijst_CDA_Brabant_PS2015_03.docterug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top