CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA Fractie op bezoek bij Moskee.
14-11-2014

   

Dinsdag 11 november is de fractie van het CDA met enkele (bestuurs-)leden op bezoek gegaan bij de Süleymaniye Moskee aan de Pres. Kennedylaan. Bij binnenkomst werden we welkom geheten door de voorzitter van de Moskee, Ahmet Polat, enkele bestuursleden, leden van de moslim en moslima jongerenraad. 

Als eerste kregen we uitleg over de Moskee zelf, de functie-indeling met bijv. een wasruimte naast de gebedsruimte. Al tijdens de rondleiding ontstond er een levendige discussie over het geloof; de gebruiken en de verschillen. Maar vooral over de opmerkelijke overeenkomsten tussen de Islam en de Christelijke godsdienst. 

Daarna is de discussie voortgezet in de ontmoetingsruimte en werden de vele verschillen en overeenkomsten  tussen beide geloven verder onder de loep genomen. Met name wat de islam betekent voor een praktiserende moslim. Ook de moslim jongerenraad kwam veelvuldig aan het woord over de integratie in het algemeen en ' het schoolplein' in het bijzonder. Ook andere onderwerpen, zoals de rol van de vrouw in het gezin, wat het betekent om een praktiserende moslima te zijn, de integratie in de Udense samenleving, de omslag in acceptatie na 9/11,Bedir, de huidige brandhaarden in de wereld en Isis in het bijzonder. Zelfs de discussies over ' zwarte Piet ' was een van de vele onderwerpen die de revue passeerden. 

Al met al een gezellige en leerzame bijeenkomst. We bedanken nogmaals de gastheren voor hun openheid en iedereen voor hun bijdrage in deze levendige discussie.terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top