CDA Uden< Naar CDA.nl

Verbazing CDA over brief woningisolatie
01-07-2015

   

CDA Uden vindt dat inwoners van Odiliapeel onvoldoende zijn ge├»nformeerd over de consequenties van de 'abrupte wijziging' van de vliegroute van de Volkelse vliegbasis van 'Gedeeltelijk' naar 'Geheel Niemeskant variant'. CDA Raadslid Franko van Lankvelt stelt dat inwoners recht hebben op nadere informatie en vraagt of burgemeester en wethouders bereid zijn een openbare bijeenkomst te houden. 

Volgens Van Lankvelt hebben enkele inwoners van Odiliapeel (en wellicht ook in Volkel en Boekel) een brief gehad van het ministerie van Defensie over woningisolatie. In de brief wordt aangegeven dat in de tweede helft van januari een bijeenkomst wordt georganiseerd waarin verder uitleg wordt gegeven over de isolatie. “Deze bijeenkomst is, zo het zich laat aanzien, alleen bedoeld voor bewoners/eigenaren van de woningen die voor geluidsisolatie in aanmerking komen. Aangezien dus maar relatief weinig mensen deze brief hebben ontvangen, rijzen er veel vragen in de betreffende omgeving. Er zijn nog veel onduidelijkheden.”

Abrubt
De Ministerraad heeft eind oktober vorig jaar ingestemd met het voorstel van de minister van Defensie om in het ontwerp-luchthavenbesluit Volkel alsnog de ‘Geheel Niemeskant variant’ te bestempelen als de voorkeursvariant voor in zuidwestelijke richting opstijgende straaljagers. Het luchthavenbesluit waarin dit geregeld wordt, treedt in de eerste helft van 2015 in werking. Als gevolg hiervan moeten mogelijk een aantal huizen worden geïsoleerd, in Volkel, Odiliapeel en in Boekel. Van Lankvelt: “Oorspronkelijk was ingezet op de `gedeeltelijke Niemeskant variant'. Door een foutieve interpretatie van Defensie voor wat betreft overlast voor Veghel, is na de laatste informatieavond abrupt gekozen voor de `gehele Niemeskant variant`. Hoe gaat het college de omwonenden hierover informeren”, vraagt Van Lankvelt zich af. 

bron: kliknieuws.nl

terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top