CDA Uden< Naar CDA.nl

Huisvesting Basisonderwijs Uden.
28-01-2015

   

Tijdens de commissievergadering PZ van dinsdag 28 jan. jl heeft het CDA het college opgeroepen om een gesprek over de toekomst van het basisonderwijs aan te gaan.   

Naar aanleiding van de brand bij de Jan Bluysenschool en De Brinck zijn bij ons enkele vragen ontstaan deze willen wij u graag voorleggen.

Vooraf wil ik zeggen dat wij als CDA fractie niet de herbouw van de Jan Bluysenschool en De Brinck ter discussie willen stellen. Er wordt hard gewerkt aan een noodvoorziening zodat alle kinderen weer in hun eigen wijk naar school kunnen en zodat de eenheid op school ook weer terug kan keren. Dat juichen wij toe.

Daarnaast willen wij opmerken of een eventuele wijkvoorziening waar de wijk Zoggel al jaren om vraagt meegenomen kan worden in de nieuwbouwplannen.

Onze vragen gaan over de huisvesting van het basisonderwijs in het algemeen. Het is ons opgevallen dat de 350 leerlingen van de afgebrande scholen zomaar in Uden in vrijstaande klaslokalen gehuisvest konden worden.  12 klaslokalen staan blijkbaar zomaar leeg. Weliswaar wordt de gehele school uit elkaar getrokken en dat is niet wenselijk, maar we constateren dat er veel klaslokalen leegstaan die nu voor andere zaken worden gebruikt. Bij navraag bij Kiem en Oog is dat ook zo.

We hebben in de gemeenteraad een hele discussie gehad over frisse scholen. We weten ook dat we als gemeenteraad verantwoordelijk zijn voor de huisvesting van het basisonderwijs en dat er de komende jaren nog een beroep gedaan zal worden voor herinvesteringen en onderhoud van scholen. Zo is nog niet zolang geleden de Leeuwerik aangepast voor € 400.000,=. Een school waar iets meer dan 100 leerlingen opzitten. Investeren wij wel op de juiste manier, vragen wij ons af.

We hebben Uden ingedeeld in 7 gebieden.

  1. Centrum: Wijken: Centrum en Hoevenseveld-Schutveld
  2. Oost: Wijken: Raam, Melle en Hoeven
  3. West:Wijken: Moleneind-Groenewoud, Bogerd-Vijfhuis en Bitswijk
  4. Zuid: Wijken: Uden-Zuid, Zoggel en Flatwijk
  5. Buitengebied: Gebied buiten de kom van de kern Uden
  6. Volkel
  7. Odiliapeel

De gebieden buitengebied,  Volkel en Odiliapeel laten we hierbij buiten beschouwing.terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top