CDA Uden< Naar CDA.nl

Amendement voor lift in basisschool Den Dijk
07-08-2016

   

CDA Uden heeft tijdens de raadsvergadering van 7 juli, een amendement ingebracht over de lift in basisschool Den Dijk in Odiliapeel. Het amendement werd mede ondertekend door SP, Gewoon Uden, Fractie Bozkurt en D66. Ook PvdA stemde voor het amendement waardoor het met een ruime meerderheid werd aangenomen.

De lift in basisschool Den Dijk kan er komen en de toegankelijkheid van het nieuwe gebouw is hiermee gewaarborgd, ook voor mensen met (al dan niet tijdelijk) een handicap.

De gemeenteraad in Uden geeft hiermee een duidelijk signaal af dat zij de genoemde toegankelijkheid een groot goed vindt. Achteraf bekeken, had de lift nooit geschrapt mogen worden vanwege de bezuinigingen. Dit is het standpunt van meerdere partijen.

Franko van Lankvelt, initiatiefnemer en indiener van het amendement, is blij met de meerderheid, maar ook hij vindt dat jammer dat het zover heeft moeten komen. 'In een nieuw gebouw met een brede functie hoort een lift en die had onder druk van bezuinigingen gehandhaafd moeten blijven' zegt hij. 'Maar dat neemt niet weg dat ik blij ben dat het alsnog geregeld wordt' besluit de CDA'er uit Odiliapeel.

Amendement CDA - SP - GU - FB - Programmarekening 2015 - Lift in Den Dijk.pdf

 

 

 

Franko van Lankvelt |Raadslid

Commissielid: REO


franko@cdauden.nl terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top