CDA Uden< Naar CDA.nl

Jonge CDA Uden kandidaten op bezoek in het hart van de democratie.
23-02-2018

   

 

Op dinsdag 20 januari bezochten Noa de Groot (17 jaar) en Geesje van Osch (17 jaar) de CDA fractie in Den Haag. Dit bezoek kwam mede tot stand door inbreng van de Udense oud Burgemeester Koen Hehenkamp die razend enthousiast is over de inbreng van de twee jonge dames. Hehenkamp: “als twee talentvolle jongeren zich melden dan moeten we dat omarmen. Het is van belang om ze te begeleiden en een breder begrip van de democratie in Nederland te tonen. Wat is er dan mooier dan een bezoek aan Den Haag te brengen waar we direct laten zien hoe de Udense belangen tot in Den Haag moeten worden verdedigd.

Het gezelschap werd ontvangen door Erik Ronnes, sinds mei 2015 Tweede Kamerlid CDA en o.a woordvoerder op het gebied van wonen & infrastructuur.

Noa de Groot is 17 jaar en komt uit Volkel. Als dochter van Mirjam de Groot (oud fractie voorzitter CDA Uden) is de politiek voor haar geen onbekend terrein. In de dagelijkse praktijk is Noa nog druk met haar opleiding Small & Retail Management aan de HAN. Het HBO biedt haar echter voldoende ruimte om ook politiek actief te worden. Met een focus op leefbaarheid voor jongeren, uitgaan en openbaar vervoer kijkt ze uit naar de verkiezingen op 21 maart. Over haar bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag zegt ze “het was geweldig om achter de schermen te mogen kijken. Het belang van de lokale democratie is voor mij nog duidelijker geworden. Als we in Uden iets willen bereiken zullen we ook in de provincie en in Den Haag onze contacten op orde moeten hebben. Dat maakt het CDA Uden voor mij ook de beste lokale partij.”

Geesje van Osch is 17 jaar en woont in Uden. Geesje heeft de afgelopen jaren intensief tijd besteed aan haar passie waterpolo. Het waren jaren van topsport bedrijven en veel reizen naar Zeist en later bij PSV Eindhoven. In het waterpolo heeft Geesje Jong Oranje behaald. Al die tijd is Geesje ook blijven sporten in Uden bij Zeester Meerval. Geesje volgt de HAVO opleiding aan het Udens College en daarnaast is ze bezig met opleiding tot de waterpolo scheidrechters. Geesje geniet van Uden en zal zich met haar achtergrond ook richten op de sport mogelijkheden in Uden. Over haar bezoek aan de Tweede Kamer zegt ze “het was een geweldige middag. Het bezoek aan de handelingenkamer maakte erg veel indruk. Zoveel geschiedenis maar ook de hectiek van vandaag (debat, pers, vragenuurtje) maakten het bezoek aan Den Haag erg bijzonder. Tijdens het debat viel het haar op dat er wel met veel woorden en politieke taal werd gesproken. Dat zou ik zeker anders en meer begrijpelijk doen zegt ze daarover”.

Beide dames zijn vastberaden om de lokale campagne te laten slagen en vanuit Uden de eerste stappen in de volksvertegenwoordiging te gaan zetten. We gaan ons nu volledig inzetten voor de belangen van Uden en wie weet waar ons dat over 10 jaar nog brengt.  

 terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top