CDA Uden< Naar CDA.nl

Uden krijgt tijdelijk stadsbus
08-03-2018

   

   Er wordt al jaren over gesproken, maar nu is het eindelijk zover: Uden krijgt een stadsbus. Bereikbaarheid is namelijk een van de hoofdthema’s van CDA-Uden voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart as. en daarom organiseert het CDA een tijdelijke stadsbus. Deze ludieke actie zal plaatsvinden op zaterdag 17 maart van 12.00 tot 02.00 uur. Binnen die tijd zal het thema bereikbaarheid in de breedste betekenis van het woord vorm krijgen met de speciale CDA-stadsbus als stralend middelpunt.

Voor de logistieke bereikbaarheid komt er een speciale route door Odiliapeel, Volkel en de verschillende wijken in Uden. Inwoners worden gratis naar het centrum en terug gebracht. Uiteraard zijn er CDA’ers aanwezig om te assisteren met in- en uitstappen indien dat nodig is. Voor de jeugd van Volkel en Odiliapeel wordt de bus in de avond en nacht gebruikt om de jeugd naar het centrum van Uden te brengen om uit te gaan. Ook zij worden, weliswaar  ’s nachts, weer veilig thuisgebracht. Op deze manier vraagt het CDA aandacht voor de bereikbaarheid van Uden, maar ook vooral voor de fysieke mogelijkheden van alle inwoners om daadwerkelijk mee te doen in Uden.

Bereikbaarheid is echter breder dan alleen het logistieke aspect. Bereikbaarheid is ook de afstand tussen de inwoners van Uden en de politiek. Het CDA wil dat alle inwoners kunnen meedoen en meebeslissen. Om ook die wens zichtbaar te maken zijn er in de middag zogenaamde ‘achterbankgesprekken’. De lijstrekker  van het CDA, Maurits van den Bosch, nodigt iedereen uit in de bus om niet alleen naar een andere plek te worden vervoerd, maar ook om het inhoudelijke gesprek met elkaar aan te gaan. Het directe contact met de inwoners is volgens Van den Bosch de kurk waar de politiek op drijft. ‘De politiek is er voor de burgers en niet andersom’, verwoordt hij dit standpunt.

Het volledige programma van de eerste Udense stadsbus wordt de komende weken in de verschillende media gepubliceerd. Voor actuele info kunt u altijd kijken op www.cdauden.nl en www.facebook.com/cdauden.nl 

Op die dag is er ook en speciaal telefoonnummer dat u kunt bellen 06 14892475 tussen 12.00 en 02.00 uur.terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top