CDA Uden< Naar CDA.nl

CDA Brabant presenteert kandidatenlijst
16-10-2018

   

 

  Marianne van der Sloot voorgedragen als lijsttrekker.   

Kandidatenlijst met sterk regionaal karakter.

   Het CDA in de provincie Noord-Brabant draagt Marianne van der Sloot voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Vandaag presenteert de partij de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst, met Van der Sloot als nummer 1. Van der Sloot is al drie jaar fractievoorzitter van het CDA in de Brabantse Staten en voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de provinciale CDA-lijst aan. Ze woont in ’s-Hertogenbosch.

Op de tweede plaats staat Renze Bergsma, CDA-wethouder uit Woudrichem en al eerder Statenlid in de periode 2003-2009. Zittend Statenlid Ankie de Hoon, afkomstig uit Etten-Leur, staat op plaats 3.

De plaatsen 4 en 5 worden bezet door resp. Marcel Deryckere uit Tilburg en Tanja van de Ven uit Beek en Donk. Deryckere is sinds 2015 Statenlid, melkvee-/varkenshoudster Van de Ven is de hoogste nieuwkomer. Kees de Heer uit Eindhoven, nu ook Statenlid, staat op plaats 6.

Nieuwkomers zijn Marcel Thijssen uit Beers (plaats 7), Jürgen Stoop uit Bergen op Zoom (plaats 8), John Bankers uit Asten (plaats 9) en Ria van der Hamsvoord uit Wintelre (plaats 10). Zij maken de top 10 van het CDA Brabant compleet.

De lijst vervolgt met Coen Hendriks uit Erp op plaats 11, Huseyin Bahar uit Helmond op plaats 12, Ezra Leeger uit Nistelrode op plaats 13, Jan Paantjens uit Gastel op plaats 14 en Wendy van Ooijen uit Woudrichem op plaats 15.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: “Ik ben trots op deze kandidatenlijst, waarvoor ik de kandidaatstellingscommissie hartelijk wil bedanken. Het is een echte Brabantse lijst geworden, waarop alle regio’s vertegenwoordigd zijn en waarin elke Brabander zich zou kunnen herkennen. Een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, man en vrouw, jong en oud, stad en platteland.”

De kandidaatstellingscommissie bestond uit Frank van der Meijden, Judith Keijzers-Verschelling, Jeroen Bruijns en Otto Dieleman. Zij spraken in de afgelopen maanden met tientallen kandidaten, stelden de concept-kandidatenlijst samen en legden deze voor aan het partijbestuur van het CDA Brabant. Het partijbestuur heeft deze lijst ongewijzigd overgenomen.

De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november a.s. stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.

Hieronder vindt u de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst.

 

CONCEPT-KANDIDATENLIJST CDA BRABANT

PLAATS

KANDIDAAT

WOONPLAATS

1

Marianne van der Sloot

‘s-Hertogenbosch

2

Renze Bergsma

Woudrichem

3

Ankie de Hoon

Etten-Leur

4

Marcel Deryckere

Tilburg

5

Tanja van de Ven-Vogels

Beek en Donk

6

Kees de Heer

Eindhoven

7

Marcel Thijssen

Beers

8

Jürgen Stoop

Bergen op Zoom

9

John Bankers

Asten

10

Ria van der Hamsvoord

Wintelre

11

Coen Hendriks

Erp

12

Huseyin Bahar

Helmond

13

Ezra Leeger

Nistelrode

14

Jan Paantjens

Gastel

15

Wendy van Ooijen

Woudrichem

16

Roel Eerden

Vught

17

Jenny Schram-Wouterse

Chaam

18

Yannick Lataster

‘s-Hertogenbosch

19

Jeltje Straatman

Bladel

20

Frans Wouters

Overloon

21

Tom Reesing

Sint-Michielsgestel

22

Erik Groothoff

Nuenen

23

Eduard Kerssemakers

Waalre

24

Lian Korst

Lepelstraat

25

Thomas Hoogeboom

Rosmalen

26

Philip van Gils

Waalre

27

Willem van Rosmalen

‘s-Hertogenbosch

28

Wilfried Hermans

Mill

29

Herbertine Buiting-Klerk

Sint-Michielsgestel

30

Ben van de Leur

Heeze

 terug 


Stuur dit door | Afdrukken menu-item | Afdrukken | Top