CDA Uden< Naar CDA.nl
 
 
   

 

 

Maurits van den Bosch

Wat is je band met Uden?

De liefde bracht deze Jutter (geboren in 1962 in Den Helder) naar Uden. Een kind van Brabantse ouders, dus had hier snel ‘d’n aard’.

In het dagelijks leven ben ik actief als…

Met een achtergrond in dienstverlening (Hogere Hotelschool) ben ik altijd op zoek naar dingen die de relatie tussen mensen beter maakt. Daarom inmiddels 20 jaar actief als zelfstandig trainer en coach op het gebied van dienstverlening en service management.

Politieke ervaring?

Tussen 2002 en 2014 woonde ik in de gemeente Woudrichem en was daar eerst bestuurslid van het CDA en later 5 jaar raadslid. Mijn woordvoerderschappen waren onder andere economie en bedrijven, participatie en  cultuur. Daarnaast plaatsvervangend voorzitter van de Raad en voorzitter werkgeverscommissie.

Waarom het CDA?

Ook al is het CDA mij van huis uit met de paplepel ingegoten, toch is deze partij voor mij ook een zeer bewuste keuze. Het CDA is bij uitstek de partij die mensen kan verbinden. Dat valt ons niet altijd mee, maar het is wel onze overtuiging dat mensen het niet alleen kunnen in deze maatschappij. We hebben elkaar veel te hard nodig. Om onszelf te ontwikkelen en elkaar te helpen. ‘Normen en waarden’ zijn inmiddels wat uit hun verband gerukte termen, maar staan voor mij voor de belangrijke vragen: luisteren we naar elkaar, snappen we elkaar en houden we rekening met elkaar?

Wat wil je bereiken?

In het bijzonder liggen er kansen op het gebied van de samenwerking en uiteindelijk fusie tussen de Maashorstgemeentes. Heb een dergelijk proces ook van nabij meegemaakt bij de 3 Altena gemeentes. Snel mee aan de slag! Daarnaast vind ik het belangrijk dat we een toekomstbestendig stadshart maken. Niet kissebissen over wie wat moet gaan doen en met welk geld, maar plannen maken!

 

     

 


Terug Stuur dit door |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top