CDA Uden< Naar CDA.nl

2. Franko van Lankvelt

 

 

Wat betekent ‘thuis in Uden’ voor jou?

”Dat betekent voor mij vooral ‘thuis in de gemeente Uden’, want mijn hart ligt natuurlijk in Odiliapeel. Dat betekent niet dat ik geen hart heb voor Uden natuurlijk, wat ook blijkt uit het feit dat ik als sinds 2010 in de gemeenteraad zit. Ik doe dat met veel energie en plezier. Die energie haal ik vooral uit het feit dat ik echt iets kan betekenen voor de mensen in Uden en de kerkdorpen. Heel regelmatig komen er onderwerpen aan de orde die je als bewoner rechtstreeks (kunnen) raken, bijvoorbeeld zorg, onderwijs, veiligheid en sport. Het zijn met name dit soort thema's die het werk als raadslid leuk en interessant maken.
 

Je hebt echt passie voor de gemeente en het gemeentebestuur en bent dan ook niet voor niets onze eerste kandidaat wethouder. Wat vind je belangrijk voor Uden?

“Ik heb het gevoel dat ik echt iets voor de Udense mensen kan betekenen. Het CDA Uden, maakt haar keuzes vanuit de kernwaarden van onze partij: gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap. Als je deze waarden ook echt serieus neemt bij het nemen van beslissingen, dan zal Uden in de toekomst een nog mooiere plek worden om te wonen en te werken. Maar wij moeten daarbij niet denken voor de inwoners. Het moet juist andersom. Heel regelmatig organiseren we openbare fractievergaderingen. De mening die de inwoners, bedrijven en organisaties dan geven speelt een grote rol bij het innemen van onze standpunten en het maken van keuzes. En dat zal zo blijven als het CDA Uden weer kan gaan besturen.”

En watmogen we de komende tijd van Franko en het CDA team verwachten?


“De CDA kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is een mooie mix van jong en oud, van Uden, Volkel en Odiliapeel en van expertise. In de top 10 staan maar liefst 5 nieuwe gezichten. Een enthousiaste groep mensen die met veel energie een positieve campagne gaat voeren. Maar ook een groep mensen die er allemaal in geloven dat ze het verschil kunnen maken. We kijken positief vooruit naar de aankomende periode, naar de toekomst van Uden. Een toekomst waaraan CDA Uden graag haar bestuurlijke bijdrage aan wil leveren. Ik sta in ieder geval te popelen om Uden nog mooier te maken dan het nu al is, zodat wij allemaal ‘thuis zijn in Uden’.”

En daarom ben ik, Franko van Lankvelt, #positiefgestemd!

 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top