CDA Uden< Naar CDA.nl

5 Hans Hooijdonk

 

 

Je bent pas sinds kort geleden ‘thuis in Uden’. Waar kom je zelf vandaan?

“Inderdaad. Ik ben in Breda geboren in een traditioneel katholiek ondernemersgezin. Een gezin waar veel aandacht was voor de eigen verantwoordelijkheid, maar ook het omzien naar elkaar. Klaarstaan als de ander je nodig heeft. Vier jaar geleden bracht de liefde me naar Uden. Samen met mijn vrouw ben ik ondernemer in een sportcentrum waar de persoonlijke benadering centraal staat. We hebben samen zeven kinderen, die inmiddels allemaal op eigen benen staan. Daarvoor woonde ik in Beekbergen, waar ik actief was bij CDA Apeldoorn. In Apeldoorn bleef ik op de achtergrond: meewerken aan het partijprogramma, de verkiezingscampagne, of het maandelijks politiek café. Toen in Uden kandidaten werden gezocht voor de gemeenteraad, besloot ik meer op de voorgrond te treden: een verkiesbare plaats op de lijst!”

Wat vind je echt belangrijk in jouw toekomstige rol als raadslid? Wat wil je graag?

“Ik heb een achtergrond als econoom, als zorgdirecteur en nu als fitnessondernemer en personal trainer. Vanuit mijn werk ben ik veel bezig om mensen te helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefstijl. Daarnaast zie ik ook de  gezamenlijke opdracht om de omstandigheden op gemeentelijk niveau te verbeteren: wonen, werken, veiligheid, opgroeien en oud worden… 

Ik vind het belangrijk om me samen met anderen in te zetten om je eigen woon-, werk- en vrijetijdsomgeving zo aantrekkelijk en leefbaar mogelijk te maken. Het mooie van gemeentebestuur is dat het gaat over dingen die iedereen aangaan. Daarom is het belangrijk dat er een partij is, die zo nadrukkelijk iedereen wil betrekken bij de oplossingen. Het CDA Uden wil daarom echt werk maken van actieve inwonersparticipatie.”

Daarom ben ik, Hans Hooijdonk, #positiefgestemd!

 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top