CDA Uden< Naar CDA.nl

6 Jürgen Minten

 

 

Jij bent zowel thuis in Uden als in Odiliapeel…

“Klopt, ik ben geworteld in Odiliapeel waar ik een sportmassagepraktijk heb. De kracht die ik haal uit mijn visuele beperking zet ik zowel in de Peel als in Uden graag maatschappelijk in. Tot voor kort zat ik in de dorpsraad van Odiliapeel, vertegenwoordigers van de inwoners die de leefkwaliteit van het dorp centraal zetten.”

Waar maak jij je sterk voor?

“Als bestuurslid van Drempels Weg Uden (voorheen platform mensen met een handicap) ben ik actief als het gaat om de Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid en Uitgankelijkheid (BTBU) van openbare ruimte, (semi)openbare gebouwen. Het motto is daarbij ‘praat met ons en niet over ons’. Ook sporten met een beperking heeft daarin ook mijn aandacht. Zo ben ik zelf actief skiër en als zodanig ook bestuurslid van de Schans in Uden waar ik wekelijks op de baan te vinden ben. Het openbaar vervoer en het kleinschalig collectief vervoer houden mij ook bezig. Ik neem vanuit Uden deel aan het reizigersplatform. De ervaringen die ik in al deze dingen heb opgedaan wil ik ook in de gemeenteraad meenemen en delen met anderen.”

Wat voor Uden heb jij voor ogen?

“Zowel als het gaat om de kleine kernen, sport, openbaar vervoer als voor mensen met een beperking is het belangrijk dat Uden een echt gastvrije gemeente is. Dat betekent dat Uden ook algemeen toegankelijk moeten zijn. Ik kan en wil daar als ervaringsdeskundigheid een partner in zijn.”

En daarom ben ik, Jurgen Minten, #positiefgestemd!  

 


Terug Stuur dit door |  Alle pagina's in map afdrukken |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top