CDA Uden< Naar CDA.nl

7 Frank van Driel

 

 

Wat betekent ‘thuis in Uden’ voor jou?

“Als geboren en getogen Udenaar ben ik altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van Uden. Ik heb 18 jaar gewerkt in de aannemerij, in Nederland en België. Daarna ben vele jaren werkzaam geweest bij SVU/Area waar ik van uit mijn rol als interne opdrachtgever op sociaal maatschappelijk gebied veel mooie projecten heb mogen initiëren en realiseren. Een plan als MuzeRijk, St. Annahof, Abdijhof, Kloosterhof, maar ook zo’n 500 gasloze nieuwbouw woningen. Het was mooi om iets te kunnen betekenen voor de gemeenschap.”

Wat voor Uden heb jij voor ogen?

“Ik zie voor Uden nog vele mogelijkheden om verder te ontwikkelen als woongemeente. Dat betekent onder andere dat er meer moet worden gedaan voor starters op de woningmarkt. De starterslening is een mooie stap, maar er moet meer gedaan worden. Ook horen goede seniorenvoorzieningen bij Uden. Meer projecten als MuzeRijk zouden goed passen in Uden. Senioren moeten op oudere leeftijd bij elkaar kunnen blijven wonen en ook de sociale wijkfunctie is essentieel.”

Kenmerkend voor jou is dat je er niet alleen over praat, maar dat je er ook iets voor doet…

“Klopt! Zo moet er onder andere aandacht gegeven worden aan de fiets infrastructuur binnen de rondwegen. Daarom ben ik betrokken bij het fietsforum, waar samen met de gemeente hard gewerkt wordt om hier stappen in te zetten. 10 jaar geleden vonden we de A50 een zegen. Nu vraagt het om aanpassingen om Uden bereikbaar en leefbaar te houden. Met stichting Leefomgeving N264 wordt er gewerkt aan een slimmere infrastructuur. En natuurlijk heeft Uden met de Maashorst een pareltje in handen. Als lid van de gebruikersraad probeer ik een mooi natuur- en recreatiegebied te behouden waar iedereen zich thuis kan voelen. Met het CDA Uden zit ik met al deze dingen helemaal op 1 lijn.

En daarom ben ik, Frank van Driel, #positiefgestemd!

 


Terug Stuur dit door |  Afdrukken | Opslaan als PDF | Top